B.K.
Po pierwsze masz pelne prawo sie nie zgodzic z moim pogladem i ja to prawo szanuje.
Po drugie podalem przyklad a nie regule po to aby ukazac jak glupie jest ocenianie innych nie patrzac na siebie. Chcialbym zauwazyc ze slowo "dziwki" jest w cudzuslowiu i mam nadzieje ze mowi to samo za siebie. Wcale nie mialem na mysli obrazac nikogo a jezeli zostalas urazona to najmocniej przepraszam.
Nie to bylo moja intencja. Rozmawialem z wieloma dziewczynami na ten temat i one wcale sie nie oburzaly na to stwierdzenie ale przytakiwaly i pytaly co maja zrobic jak spoleczenstwo jest jakie jest. Czesto rodzice wychowuja swoje corki na "dziwki" wpajajac im ze jak facet dostanie mleko za darmo to krowy nie kupi. Dlaczego dziewczyna nie moze uprawiac sexu dla przyjemnosci bez zadnej gratyfikacji (poza przyjemnoscia oczywiscie) nie bedac przy tym wytykana i wyzywana ze sie nie szanuje? I pierwszy sex to najlepiej po slubie.
Jezeli dwoje ludzi sie kocha wytlumacz mi prosze po co slub? Setki lat temu czegos takiego jak slub nie bylo i ludzie zyli szczesliwi. Oboje przyrzekaja sobie wiernosc co z gory jest spisane na niepowodzenie ze wzgledu na nature czlowieka. Nie mowie ze nie ma takich co walcza ze soba wewnetrznie przeciwko naturze. I nie uwierze ze czasami nie ubierasz sie sexy i idzesz przez miasto patrzac na przystojniakow i mowiac sobie "o tego bym zrobila" "i tego tez" "a tego to juz na pewno".
Godnosc osobista, poszanowanie siebie, szacunek dla innch to sprawa czysto wewnetrza i nikomu do tego. Nie tobie oceniac co jest dobre dla innej osoby. Pozostaw to danej osobie.
A ocenianie drugiej osoby i to tak nagannie w moim mniemaniu to brak szacunku dla wlasnie tej drugiej osoby. Jezeli jestes katolikiem to chyba wiesz ze nalezy szanowac blizniego swego jak siebie samego.
Warto o tym dyskutowac.
Kazdy ma prawo do swojej opinii i ja to szanuje ale bardzo nie lubie jak inni oceniaja druga osobe i to w sposob moim zdaniem nieladny za to ze ta druga osoba robi co chce i to dla przyjemnosci.
Tak dlugo jak ta druga osoba czuje sie ze swoimi decyzjami dobrze i nie rani innych nikogo to nie powinno obchodzic i nie im decydowac co jest moralne a co nie dla tej ososby.
Nie jest moja intencja atakowac kogokolwiek. Takze wszystkich urazonych z gory przepraszam ale mojego podejscia do zycia na razie nie zmienie.
Pozdrawiam wszystkich